Ejerledere bevarer optimismen og sætter fokus på talenterne

  • 18/11/22

Når vi ser på de ejerledede virksomheder i ­Danmark, ser vi virksomheder, der år efter år spiller en ­afgørende rolle for det danske samfund. Ejer­lederne er rygraden i dansk erhvervsliv, og de er en evig kilde til udvikling, vækst og arbejds­pladser til gavn for hele Danmark. I medgang og modgang bevarer de ­optimismen og viljen til at gøre en forskel. Disse egenskaber er vigtige i en hverdag, hvor inflation, stigende renter og geo­politisk uro generelt sætter en dæmper på vækstforventningerne.

Ejerlederanalysen 2022 fra PwC viser, at ejerlederne fastholder troen på vækst, men også, at de er realistiske og har sænket vækstforventningerne sammenlignet med tidligere år. I 2022 svarer ca. hver anden ejerleder således, at de forventer en vækst på mere end 25 pct. samlet set for de kommende tre år. Til sammenligning var det mere end to ud af tre ejerledere (69 pct.) i 2021.

Ejerlederne ser tiltrækning af talent som et afgørende konkurrence­parameter, og hele 88 pct. af ejerlederne er enige eller delvist enige i, at tillid til virksomhedens omdømme har fået større betydning for at kunne tiltrække og fastholde talent sammen­lignet med for tre år siden. Analysen viser, at ­ejerlederne i arbejdet med at tiltrække og fastholde talent sætter inklusion og diversitet højt for at sikre tillid mellem virksomheden og medarbejdere, ligesom stort set samtlige ejerledere peger på, at det er vigtigt at have fleksibilitet på arbejdspladsen samt sunde og bæredygtige fysiske rammer.

Stort set samtlige ejerledere peger på, at det er vigtigt at have fleksibilitet på arbejdspladsen samt sunde og bæredygtige fysiske rammer

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør, PwC

I denne udgave af CXO Magasinet kan du læse en række inspire­rende artikler om nogle af de ejerledere, der klarer sig bedst. Få inspiration fra vinderne af Årets Ejerleder-kåringerne, og læs om, hvordan de fortsat ser muligheder og skaber vækst fremad­rettet. Det er ejerledere, der investerer i fremtidens arbejds­kraft, og som er opmærksomme på, at tillid til virksomheden er afgørende for at rekruttere nye talenter.

I magasinet får du fx den fascinerende historie om Årets Hæders­pris 2022, Torben Østergaard-Nielsen, og hele hans vækstrejse med United Shipping & Trading Company (USTC), der i dag er en af Danmarks største virksomheder. Læs bl.a. om, hvordan han som en af de første så store muligheder i Kina og tog det første rutefly fra Danmark til Kina for at lande en aftale, der for alvor satte væksteventyret i gang.

Vi bringer også en stærk artikel om Årets Ejerleder 2022, ­britisk-fødte Layland Barker, der flyttede fra Schweiz til Danmark for at forfølge kærligheden til en dansk kvinde, han mødte tilfældigt ved et forretningsmøde. En rejse, der endte positivt på flere måder – bl.a. ved, at han har skabt en af Danmarks største virksomheder i sin branche – Titan Containers.

Tak til alle, der har bidraget til denne udgave af CXO Magasinet, og som herigennem er med til at bringe inspiration, viden og værktøjer videre. Vi tror på, at vi sammen kan gøre en forskel.

Få det nyeste CXO Magasin i din indbakke

Tilmeld dig PwC's nyhedsbrev

Download CXO Magasinet #32

Læs hele magasinet

Download (PDF of 7.68mb)