Ejerledere forstår at kombinere øget vækst med fokus på bæredygtighed

  • 06/01/22

De danske ejerledere er rygraden i dansk erhvervsliv, og de sætter et væsentligt aftryk i hele det danske samfund. Derfor er det positivt at se, at ejerlederne oplever tiltagende vækst, og at de med optimisme ser fremad mod yderligere vækst i de kommende år. Det er desuden vigtigt at fremhæve, at væksten sker med tydeligt fokus på bæredygtighed, herunder hensyn til miljø, klima og social ansvarlighed.

Ejerlederanalysen 2021 fra PwC er baseret på interviews med 150 nominerede til Årets Ejerleder 2021, og analysen viser, at et ­stigende antal ejerledere har oplevet en høj samlet vækst i løbet af de seneste tre år. Næsten fire ud af ti ejerledere kan således berette om vækst på mere end 50 procent de seneste tre år. Det er en fremgang set i forhold til sidste år, hvor hver fjerde nominerede svarede det samme. Den positive udvikling understreges af, at næsten hver femte ejerledede virksomhed har mere end fordoblet omsætningen hen over de seneste tre år. Det er værd at bemærke, at ejerlederne i år har gennemgået yderligere et år påvirket af COVID-19. Ejerledernes forventninger til fremtiden følger samme trend og viser en generelt styrket optimisme. Her viser analysen, at næsten syv ud af ti ejerledere tror på, at væksten øges med mere end 25 procent de næste tre år. Sidste år var det godt fire ud af ti.

Derudover viser Ejerlederanalysen 2021, at ejerlederne tager et stort samfundsmæssigt ansvar. Hele ni ud af ti ejerledere fortæller, at de har indarbejdet bæredygtighed i deres forretningsaktiviteter. Godt tre ud af ti arbejder med alle dele af ESG (miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold). Det er især de miljømæssige (86 procent) og sociale forhold (65 procent), der har høj prioritet, mens 38 procent arbejder med ledelsesmæssige forhold.

Fokus på samfundsansvar i bred forstand er en del af ejerledernes DNA. Det viser, at ejerlederne opfører sig helt i overensstemmelse med de stigende forventninger, der er fra samfundets side om, at virksomheder skal udvise samfundsansvar

Mogens Nørgaard Mogensen, Senior Partner og adm. direktør, PwC

I denne udgave af CXO Magasinet kan I møde en række af de mange ejerledere fra kåringen af Årets Ejerleder 2021, der formår at skabe vækst og samtidig sætte nye standarder for bæredygtighed. Der er tale om de syv regionsvindere – her­ under landsvinderen – af Årets Temapris, hvor temaet er bære­ dygtighed. Samtidig får I et indblik i Årets Ejerleder 2021 og ikke mindst Årets Hæderspris 2021. Det er alle ejerledere, som tager et stort socialt ansvar og som bl.a. investerer store beløb samt en masse ressourcer i at være med til at accelerere den grønne omstilling. De er beviset på, at fokus på samfunds­ ansvar i bred forstand er en del af ejerledernes DNA. Det viser, at ejerlederne opfører sig helt i overensstemmelse med de stigende forventninger, der er fra samfundets side om, at virksomheder skal udvise samfundsansvar.

Tak til alle, der har bidraget til denne udgave af CXO Magasinet, og som herigennem er med til at bringe inspirationen videre. Vi tror på, at vi sammen kan gøre en forskel.

Rigtig god fornøjelse.

Mogens Nørgaard Mogensen

Senior Partner og adm. direktør, PwC

Få det nyeste CXO Magasin i din indbakke

Tilmeld dig PwC's nyhedsbrev

Download CXO Magasinet #28

Læs hele magasinet

Download (PDF of 16.72mb)